Durant les darrers setmanes hem pogut escoltar moltes crítiques per part del Partit Popular relacionades amb la forma com les diferents administracions lluiten contra la plaga de mosquits.

El portaveu del Partit Popular a la Diputació va afirmar que era “increible” que no es posara en marxa el contracte de la corporació provincial per a actuar a les zones rústiques.

Fins d’un portaveu local del PP, entre ells el de Xilxes, li va faltar temps per criticar el nou govern de progrés que formen el PSOE i Compromís a la Diputació.

Moltes crítiques, així que anem als fets. Per què l’antic equip de govern de la Diputació va incloure una clàusula en el contracte per la qual només es posaria en marxa si el 90% dels municipis signava el conveni de col·laboració?

No era crear una limitació que podia frenar-ne l’aplicació? Més enllà dels municipis que havien ratificat el conveni, per què el PP quan governava la Diputació no va decidir tirar avant el contracte al·legant-ne la urgència i que l’essència no quedava afectada?

La crisi de preus que pateixen els cítrics, agreujada pels acords comercials que aproven PSOE, PP i Ciutadans, a més de les conseqüències de l’esclat de la bambolla immobiliària que es va produir fa més de deu anys, han fet que augmenten de forma exponencial les zones rústiques abandonadades, espais que es converteixen en caldo de cultiu per a la reproducció dels mosquits.

En definitiva, molt de bombo en què s’invertia un milió d’euros per a lluitar contra els mosquits, però poques ganes d’executar el contracte. I si no, tenim el cas de Moncofa, municipi governat pel PP que no té intenció de tindre una ordenança per a poder treballar en zones rústiques i parcel·les privades.

Però clar, com que llegir i documentar-se costa, recorren al que és fàcil: un titular curtet, un bànner a les xarxes socials i culpar els altres.

Ah! i sí, el Govern de Progrés de la Diputació de Castelló ja ha aconseguit posar en marxa el contracte que ajudarà els pobles a lluitar contra la plaga.

Sergi Alejos és el portaveu de Compromís per Xilxes