Demanem al Congrés que l’Estat pague la dessalinitzadora

L’esmena serà votada aquest dimecres al Congrés.

Dins de l’estratègia global de la coalició per desvincular els municipis del pagament de la dessaladora està presentar esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat. Enguany l’esmena serà votada per separat, obligant així a la resta de formacions polítiques a dir clarament si consideren just no ofegar a dos municipis “que van ser estafats pel mateix Estat”.

“Que aquesta esmena puga ser votada per separat demostra la capacitat de Compromís per a unir esforços i postures amb la resta de partits. Creiem que tots estem d’acord en el fet que els veïns i veïnes de Moncofa i Xilxes són víctimes d’aquesta situació, i els polítics estem per a resoldre problemes i rescatar persones” assevera Raül Borràs, portaveu de Compromís a Moncofa.

“Entenem que aquesta infraestructura va ser construïda des d’una perspectiva de creixement irreal, amb un cost inassolible per a cap dels dos municipis i tot amb el vistiplau del Govern Central que és el que té la competència de l’aigua, per això és de llei que siga el Govern Central el que es faça càrrec d’aquesta inversió” ha comentat Sergi Alejos, portaveu de Compromís per Xilxes.

Des de la coalició consideren que l’aigua és necessària i cap municipi està encontra de poder comprar aquella que necessite per al seu propi desenvolupament, però també és un servei bàsic i, com a tal, ha de tindre un preu raonable.

Tots dos portaveus volen destacar que “aquest dimecres serà un dia a recordar pels nostres pobles. Cada partit, cada diputat haurà de votar si està al costat de la gent o en contra d’ella. I recordem que una abstenció és condemnar a Xilxes i Moncofa a la ruïna. Demanema tothom altura de mires i sensibilitat”.


 

Compromís pide que el Gobierno Central pague la desaladora de Moncofa.

La enmienda será votada este miércoles en el Congreso.

Dentro de la estrategia global de Compromís para desvincular a los municipios del pago de la desaladora está presentar enmiendas a los Presupuestos Generales del Estado. Este año la enmienda será votada por separado, obligando así al resto de formaciones políticas a decir claramente si consideran just o no ahogar a dos municipios “que fueron estafados por el mismo Estado”.

“Que esta enmienda pueda ser votada por separado demuestra la capacidad de Compromís para unir esfuerzos y posturas con el resto de partidos. Creemos que todos estamos de acuerdo en que los vecinos y vecinas de Moncofa y Xilxes son víctimas de esta situación, y los políticos estamos para resolver problemas y rescatar personas”asevera Raül Borràs, portavoz de Compromís en Moncofa.

“Entendemos que esta infraestructura fue construida desde una perspectiva de crecimiento irreal, con un coste inalcanzable para ninguno de los dos municipios y todo con el visto bueno del Gobierno Central que es el que tiene la competencia del agua, por eso es de ley que sea el Gobierno Central el que se haga cargo de esta inversión” Ha comentado Sergi Alejos, portavoz de Compromís per Xilxes.

Compromís destaca que el agua es necesaria, y ningún municipio está en contra de poder comprar aquella que necesite para su propio desarrollo, pero también es un servicio básico y, como tal, debe tener un precio razonable.

Ambos portavoces quieren destacar que “Este miércoles será un día a recordar por nuestros pueblos. Cada partido, cada diputado deberá votar si está al lado de la gente o en contra de ella. Y recordemos que una abstención es condenar a Xilxes y Moncofa a la ruina. Pedimos a todos altura de miras y sensibilidad “.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *