El passat 24 de maig, els xilxers i xilxeres van decidir amb el seu vot que es duguera a terme un canvi en l’ajuntament de Xilxes.

Les tres forces d’esquerres que conformen aquesta Coalició de Govern han entès perfectament el missatge enviat des de la ciutadania i és per això que durant aquestes setmanes han estat treballant per donar forma i dotar de contingut un canvi polític que no només siga un canvi de cares al front del consistori, si no unes accions i polítiques totalment diferents a les viscudes durant les darreres dècades.

Fruit d’aquestes converses i un treball seriós, s’ha aconseguit conformar la Coalició de Govern composada pel PSPV-PSOE, EU i Compromís.

Aquesta Coalició des del primer moment ha tingut molt clar que el primer era definir unes línies de treball per tal de dur a terme i desenvolupar durant aquesta nova legislatura; i que foren aquests eixos bàsics els que definiren a la pròpia Coalició.

Aquest divendres, s’ha dut a terme la signatura pública entre els representants de les tres formacions polítiques que assumeixen el repte de transformar el municipi en base a uns principis, i tenint en compte la greu situació financera del Consistori.

L’alcaldia l’ostentarà el candidat socialista PSPV-PSOE, la primera tinença d’alcaldia el candidat d’Esquerra Unida i la segona tinença d’alcaldia el candidat de Compromís.

Els principals eixos programàtics de Govern que conformen aquest acord són, entre altres:

    • Auditoria de tots els comptes de l’ajuntament tant a nivell d’imports com a nivell de la despesa efectuada.

    • Garantir la Transparència de totes les actuacions de l’Ajuntament i la Participació activa dels veïns i veïnes en la vida política local.

    • Desenvolupar totes les mesures a l’abast de l’Ajuntament per Fomentar l’Ocupació dels xilxers i xilxeres.

    • Recuperar tots aquells serveis que puguen ser gestionats directament per l’Ajuntament.

    • Desenvolupar un Pla de Xoc Integral contra la Pobresa i la Exclusió Social.

    • Revisió del diferents impostos i fer-los progressius en funció del poder adquisitiu.

    • Vincular totes les actuacions municipals als principis de sostenibilitat i protecció del territori.

Amb els peus a terra, per la difícil situació que estan vivint molts veïns i veïnes; però també amb molta il·lusió i ganes per començar a treballar des de hui mateix pel poble, han signat l’acord José Martínez, Erik Segarra i Sergio Alejos del PSPV-PSOE, Esquerra Unida i Compromís respectivament.

——

El pasado 24 de mayo, los xilxeros y Xilxeras decidieron con su voto que se llevara a cabo un cambio en el ayuntamiento de Xilxes.

Las tres fuerzas de izquierdas que conforman esta Coalición de Gobierno han entendido perfectamente el mensaje enviado desde la ciudadanía y es por ello que durante estas semanas ha estado trabajando para dar forma y dotar de contenido un cambio político que no sólo sea un cambio de caras al frente del consistorio, si no unas acciones y políticas totalmente diferentes a las vividas durante las últimas décadas.

Fruto de estas conversaciones y un trabajo serio, se ha logrado conformar la Coalición de Gobierno compuesta por el PSPV-PSOE, EU y Compromís.
Esta Coalición desde el primer momento ha tenido muy claro que lo primero era definir unas líneas de trabajo para llevar a cabo y desarrollar durante esta nueva legislatura; y que fueran estos ejes básicos los que definieran a la propia Coalición.

Este viernes, se ha llevado a cabo la firma pública entre los representantes de las tres formaciones políticas que asumen el reto de transformar el municipio en base a unos principios, y teniendo en cuenta la grave situación financiera del Consistorio.

La alcaldía la ostentará el candidato socialista del PSPV-PSOE, la primera tenencia de alcaldía el candidato de Izquierda Unida y la segunda tenencia de alcaldía el candidato de Compromís.

Los principales ejes programáticos de Gobierno que conforman este acuerdo son, entre otros:


– Auditoría de todas las cuentas del ayuntamiento tanto a nivel de importes como a nivel del gasto efectuado.
– Garantizar la Transparencia de todas las actuaciones del Ayuntamiento y la Participación activa de los vecinos y vecinas en la vida política local.
– Desarrollar todas las medidas al alcance del Ayuntamiento para Fomentar el Empleo de los xilxeros y Xilxeras.
– Recuperar todos aquellos servicios que puedan ser gestionados directamente por el Ayuntamiento.
– Desarrollar un Plan de Choque Integral contra la Pobreza y la Exclusión Social.
– Revisión de los diferentes impuestos y hacerlos progresivos en función del poder adquisitivo.
– Vincular todas las actuaciones municipales a los principios de sostenibilidad y protección del territorio.

Con los pies en el suelo, por la difícil situación que están viviendo muchos vecinos y vecinas; pero también con mucha ilusión y ganas para empezar a trabajar desde hoy mismo por el pueblo, han firmado el acuerdo José Martínez, Erik Segarra y Sergio Alejos del PSPV-PSOE, Izquierda Unida y Compromís respectivamente.